| Ma - Vrij tot 18:00 geopend | Zat. tot 17:00 | Zo. gesloten
Afspraak maken

Onderzoeken

Oogmeting kinderen v.a. 8 jaar

Twijfel je of je kind een bril nodig heeft? Wij bieden vanaf 8 jaar gespecialiseerde oogzorg bij onze getrainde optometristen. Een nauwkeurige oogmeting is van groot belang, vooral omdat kinderogen zich sterk kunnen aanpassen om beelden scherp te stellen (accomoderen), wat het meten complexer maakt dan bij volwassenen.

Geen wachttijd

Als je kind vaak dicht bij de TV zit, met de ogen knijpt of over hoofdpijn klaagt, is het slim om een oogmeting te overwegen. Deze signalen kunnen duiden op zichtproblemen. Een afspraak voor een oogmeting kan helpen deze problemen vroegtijdig te identificeren en aan te pakken.

Maak nu een afspraak

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

Vragen? We hebben de meeste gestelde vragen op een rij gezet
Lees meer
Maak direct een afspraak met een specialist
Lees meer
Bekijk bij welke behandelingen wij je kunnen helpen
Lees meer

Waarom een specialistisch oogonderzoek

Kinderogen zijn voortdurend in ontwikkeling, en daarom kijken we verder dan alleen de sterkte. We beoordelen ook hoe de ogen samenwerken en de algehele gezondheid. Maar, waar ga je heen voor de juiste oogzorg voor je kind?

Duidelijke leeftijdsrichtlijnen voor oogzorg
Om verwarring te voorkomen over waar en wanneer je terechtkunt voor een oogmeting voor je kind, hebben we een overzichtelijke gids samengesteld:

0-8 jaar: Voor oogklachten verwijzen we direct door naar een orthoptist of oogarts.
8-12 jaar: Deze leeftijdsgroep is perfect voor een bezoek aan een optometrist, aangezien opticiens niet de benodigde middelen hebben voor een diepgaande meting.
Vanaf 12 jaar: Vanaf deze leeftijd zijn kinderen welkom bij onze opticiens voor een professionele oogmeting.

Wat kun je verwachten bij een kinderoogonderzoek
Ons onderzoek is specifiek afgestemd op groeiende kinderogen en omvat:

Vooronderzoek: We beginnen met een gesprek over lees- en kijkgewoonten, waar zowel het kind als de ouders hun ervaringen kunnen delen.
Oogmeting: Hiermee bepalen we de sterkte van de ogen.
Oogstandmeting: Deze stap helpt ons te bepalen of er sprake is van scheelzien.
Oogspieronderzoek: Een beoordeling van hoe goed de oogspieren functioneren.
Convergentieonderzoek: We onderzoeken of de ogen correct naar binnen draaien tijdens het lezen, wat essentieel is om leesproblemen te voorkomen die verward kunnen worden met dyslexie.
Dieptezicht: Dit onderdeel is cruciaal voor het opsporen van een lui oog.
Ooggezondheid: Een grondig onderzoek van het netvlies en de oogzenuw maakt ook deel uit van onze evaluatie.

Door deze gestructureerde aanpak zorgen we ervoor dat je kind de beste oogzorg krijgt, aangepast aan hun specifieke behoeften en ontwikkelingsfase.

 

Druppels voor een nauwkeurige meting

Kinderogen kunnen oogafwijkingen verbergen door hun sterke aanpassingsvermogen (accomoderen). Met speciale druppels wordt dit tijdelijk uitgeschakeld, zodat we een accurate meting kunnen uitvoeren. Houd er rekening mee dat deze druppels tijdelijk wazig zicht veroorzaken. Neem dus een zonnebril mee om de ogen van je kind na het onderzoek tegen fel zonlicht te beschermen.

Het verschil uitgelegd
Het onderscheid tussen een oogmeting en een kinderoogonderzoek ligt in de diepte van de evaluatie. Terwijl kinderen van 8 tot 12 jaar een uitgebreid onderzoek krijgen door onze optometristen, kunnen kinderen vanaf 12 jaar ook voor een oogmeting bij onze opticiens terecht. Dit verzekert dat ongeacht de leeftijd, je kind de beste zorg ontvangt die afgestemd is op hun unieke behoeften.

Waarom Oogzorgcentrum Friesland

Onderzoeken

Voor diverse oogafwijkingen bieden wij de juiste onderzoeken gevolgd door helder en goed advies.

Moderne apparatuur

Met de meest moderne apparatuur worden de onderzoeken uitgevoerd. Steeds voorop lopen met de nieuwste innovaties is voor ons zeer belangrijk.

Vast aanspreekpunt

Een persoonlijke benadering staat bij ons centraal, met voor elke klant een vaste specialist als vertrouwd aanspreekpunt.

Diverse locaties in Friesland

Met drie vestigingen in Friesland vind je altijd een locatie dichtbij, mits je in deze regio woont.

Korte wachttijden

Bij ons kun je binnen enkele dagen terecht voor een onderzoek. In geval van spoed kun je meestal direct terecht tijdens onze openingstijden.

Samenwerking

We hebben een goede samenwerking met oogartsen van nabijgelegen ziekenhuizen, wat altijd handig is voor overleg of doorverwijzingen indien nodig.