| Ma - Vrij tot 18:00 geopend | Zat. tot 17:00 | Zo. gesloten
Afspraak maken

Onze specialisten

Marcel van Wijngaarden

Marcel van Wijngaarden heeft zich de laatste 26 jaar bewezen op het gebied van optometrie. Als coördinator zorgt hij voor een eenduidig beleid op het gebied van de verschillende oogonderzoeken. Daarnaast zorgt hij voor het steeds verder doorontwikkelen van onze apparatuur en onderzoeken.

Werktijden & contact

Maandag: 13:00-18:00 (Leeuwarden)
Dinsdag: 09:30-18:00 (Harlingen)
Donderdag: 13:00-21:00 (Leeuwarden)
Vrijdag: 09:30-18:00 (Leeuwarden)

058 212 4729 leeuwarden@oogzorgcentrum-friesland.nlMaak nu een afspraak

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

Meer over Marcel

Marcel van Wijngaarden, een ervaren optometrist sinds 1998, heeft zijn sporen verdiend in verschillende ziekenhuizen, optiekzaken en oogklinieken. Zijn uitgebreide kennis en vaardigheden maken hem een waardevolle aanwinst voor onze vestiging in Leeuwarden en bij gelegenheid in Sneek en Harlingen. In een openhartig gesprek geeft Marcel ons inzicht in zijn passie voor optometrie, de uitdagingen en voldoening die hij in zijn werk vindt.

 

Passie en professionalisme in de optometrie

Wat vind je het leukste aan je beroep?
Marcel glimlacht bij deze vraag. “Het is prachtig om klanten te helpen begrijpen wat er met hun ogen aan de hand is. Of het nu goed of slecht nieuws is, een heldere uitleg en bespreken van de mogelijkheden is cruciaal. Het gaat erom het ongemak te verhelpen en de klant op zijn gemak te stellen.”

Wat zijn jouw sterke punten?
“Ik ben van alle markten thuis als het op ogen aankomt,” zegt Marcel zelfverzekerd. “Van brillen tot nachtlenzen, van optometrie tot zelfs uitgebreide kennis over refractiechirurgie; ik beheers het allemaal. Dit stelt mij in staat om duidelijk en effectief advies te geven aan elke klant.”

Wat is de grootste uitdaging in je werk?
De passie van Marcel voor zijn vak wordt duidelijk als hij over uitdagingen spreekt. “Ik vind het boeiend om complexe oogproblemen op te lossen. Hoe ingewikkelder, hoe interessanter. Mijn doel is altijd om de klant met een tevreden en voldaan gevoel te laten vertrekken.”

 

Wat vind je het belangrijkste in je beroep?
“Geduld en empathie,” benadrukt Marcel. “Klanten komen vaak met zorgen over hun ogen. Het is mijn taak om die zorgen zorgvuldig en empathisch aan te pakken.”

Wat kunnen klanten van jou verwachten?
“Geduld en expertise,” zegt hij. “Ik neem de tijd om klanten te informeren over hun situatie, vaak ondersteund met beeldmateriaal zoals netvliesfoto’s of OCT-scans. Ik vind het belangrijk dat klanten goed geïnformeerd weer naar huis gaan.”

Afsluitend merkt Marcel op: “Optometrie is niet alleen mijn beroep, maar ook mijn passie. Ik ben trots dat ik deel uitmaak van één van de meest geavanceerde optiekzaken in Friesland, samen met een team van enthousiaste en kundige collega’s.”

Waarom Oogzorgcentrum Friesland

Onderzoeken

Voor diverse oogafwijkingen bieden wij de juiste onderzoeken gevolgd door helder en goed advies.

Moderne apparatuur

Met de meest moderne apparatuur worden de onderzoeken uitgevoerd. Steeds voorop lopen met de nieuwste innovaties is voor ons zeer belangrijk.

Vast aanspreekpunt

Een persoonlijke benadering staat bij ons centraal, met voor elke klant een vaste specialist als vertrouwd aanspreekpunt.

Diverse locaties in Friesland

Met drie vestigingen in Friesland vind je altijd een locatie dichtbij, mits je in deze regio woont.

Korte wachttijden

Bij ons kun je binnen enkele dagen terecht voor een onderzoek. In geval van spoed kun je meestal direct terecht tijdens onze openingstijden.

Samenwerking

We hebben een goede samenwerking met oogartsen van nabijgelegen ziekenhuizen, wat altijd handig is voor overleg of doorverwijzingen indien nodig.

Al onze vestigingen

Leeuwarden

Nieuwestad 55
8911 CJ Leeuwarden
058 212 4729Meer informatie

Harlingen

Voorstraat 63
8861 BG Harlingen
0517 416 762Meer informatie

Sneek

Grootzand 29
8601 AR Sneek
0515 434 060Meer informatie