| Ma - Vrij tot 18:00 geopend | Zat. tot 17:00 | Zo. gesloten
Afspraak maken

Oogklachten

Leesklachten

Bij volwassenen boven de 40 jaar zijn leesklachten vaak te wijten aan een verminderd vermogen van het oog om zich aan te passen aan verschillende afstanden, bekend als accommodatievermogen. Bij kinderen kunnen leesproblemen andere oorzaken hebben, zoals leerproblemen, waarbij het belangrijk is eerst oogheelkundige problemen uit te sluiten door een optometrist.

Verschillende oorzaken op verschillende leeftijden

Leesproblemen zijn bij iedereen anders en hangen vaak af van je leeftijd. Wat een kind van tien moeilijk vindt bij het lezen, is heel anders dan de problemen die iemand van vijftig kan hebben. De redenen voor leesklachten kunnen verschillen door dingen zoals hoe oud je bent en hoe goed je ogen zijn.

Maak een afspraak met ons

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

Vragen? We hebben de meeste gestelde vragen op een rij gezet
Lees meer
Maak direct een afspraak met een specialist
Lees meer
Bekijk bij welke behandelingen wij je kunnen helpen
Lees meer

Welke klachten komen voor bij mensen met leesproblemen

  • Wazig zien: dit kan het gevolg zijn van een brekingsafwijking van het oog. Het wazige zien kan dan verholpen worden door het dragen van een bril of contactlenzen;
  • Hoofdpijn: dit kan veroorzaakt worden door een brekingsafwijking van het oog, maar ook door een verminderde samenwerking tussen de ogen;
  • Dubbelzien: dit kan vele oorzaken hebben, maar bij leesklachten is meestal de oorzaak een verminderde samenwerking tussen de ogen.

Veelvoorkomende klachten

Mensen die moeite hebben met lezen, lopen vaak tegen dezelfde problemen aan. Wazig zien is een veelvoorkomend symptoom, dat meestal wijst op de noodzaak voor een bril of contactlenzen met de juiste sterkte. Hoofdpijn is ook een veelgehoorde klacht, die zowel door een verkeerde sterkte als door problemen met de samenwerking tussen de ogen kan worden veroorzaakt. Dubbelzien komt eveneens vaak voor en duidt meestal op een probleem met de manier waarop de ogen samenwerken, vooral tijdens het lezen. Gelukkig zijn deze problemen met de juiste diagnose en behandeling goed te verhelpen.

Waarom Oogzorgcentrum Friesland

Onderzoeken

Voor diverse oogafwijkingen bieden wij de juiste onderzoeken gevolgd door helder en goed advies.

Moderne apparatuur

Met de meest moderne apparatuur worden de onderzoeken uitgevoerd. Steeds voorop lopen met de nieuwste innovaties is voor ons zeer belangrijk.

Vast aanspreekpunt

Een persoonlijke benadering staat bij ons centraal, met voor elke klant een vaste specialist als vertrouwd aanspreekpunt.

Diverse locaties in Friesland

Met drie vestigingen in Friesland vind je altijd een locatie dichtbij, mits je in deze regio woont.

Korte wachttijden

Bij ons kun je binnen enkele dagen terecht voor een onderzoek. In geval van spoed kun je meestal direct terecht tijdens onze openingstijden.

Samenwerking

We hebben een goede samenwerking met oogartsen van nabijgelegen ziekenhuizen, wat altijd handig is voor overleg of doorverwijzingen indien nodig.