| Ma - Vrij tot 18:00 geopend | Zat. tot 17:00 | Zo. gesloten
Afspraak maken

Oogklachten

Cataract (Staar)

Cataract, ook bekend als grijze staar, is een vertroebeling van de ooglens die het zicht vermindert. Ontdek de symptomen, zoals wazig en dubbel zien, en hoe wij je kunnen helpen om helder zicht te behouden.

Veel voorkomend probleem

Cataract is een ooglens aandoening die veel voorkomt. Het leidt tot vertroebeling en verminderd zicht, vaak bij ouderen. Vermoed je dat je dit hebt? Aarzel niet en maak snel een afspraak met één van onze deskundige specialisten.

Maak nu een afspraak

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

Vragen? We hebben de meeste gestelde vragen op een rij gezet
Lees meer
Maak direct een afspraak met een specialist
Lees meer
Bekijk bij welke behandelingen wij je kunnen helpen
Lees meer

Wat is Cataract?

Cataract, ook bekend als staar, is een veelvoorkomende oogaandoening, vooral bij ouderen. Het komt vaak voor dat mensen tussen de 50 en 65 jaar al tekenen van cataract vertonen. Hoewel velen in dit stadium nog geen last ervaren, neemt de kans op cataract toe met de leeftijd. Rond de 75 jaar heeft maar liefst 70% van de mensen een vorm van cataract.

Cataract en Diabetes
Opvallend is dat mensen met diabetes vaker en op jongere leeftijd cataract ontwikkelen. Het is dus extra belangrijk voor diabetici om alert te zijn op de symptomen.

Symptomen

De symptomen van cataract kunnen geleidelijk ontstaan. Veel voorkomende tekenen zijn:

  • Verandering van zicht na je 60ste, zoals het plotseling weer kunnen lezen zonder bril.
  • Wazig zien, alsof je door een vettige bril kijkt.
  • Moeite met zicht bij fel tegenlicht.
  • Dubbelzien met één oog.
  • Het is belangrijk om deze symptomen serieus te nemen en tijdig een specialist te raadplegen.

Vroegtijdige herkenning is belangrijk
Hoewel cataract een normaal onderdeel van het ouder worden kan zijn, is het belangrijk om veranderingen in je zicht niet te negeren. Vroegtijdige herkenning en behandeling kunnen je helpen om je zicht zo lang mogelijk goed te houden.

Als je enkele van de bovengenoemde symptomen ervaart, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze specialisten. Wij staan klaar om je te helpen met professioneel advies en zorg. Jouw zicht is onze zorg!

Waarom Oogzorgcentrum Friesland

Onderzoeken

Voor diverse oogafwijkingen bieden wij de juiste onderzoeken gevolgd door helder en goed advies.

Moderne apparatuur

Met de meest moderne apparatuur worden de onderzoeken uitgevoerd. Steeds voorop lopen met de nieuwste innovaties is voor ons zeer belangrijk.

Vast aanspreekpunt

Een persoonlijke benadering staat bij ons centraal, met voor elke klant een vaste specialist als vertrouwd aanspreekpunt.

Diverse locaties in Friesland

Met drie vestigingen in Friesland vind je altijd een locatie dichtbij, mits je in deze regio woont.

Korte wachttijden

Bij ons kun je binnen enkele dagen terecht voor een onderzoek. In geval van spoed kun je meestal direct terecht tijdens onze openingstijden.

Samenwerking

We hebben een goede samenwerking met oogartsen van nabijgelegen ziekenhuizen, wat altijd handig is voor overleg of doorverwijzingen indien nodig.