| Ma - Vrij tot 18:00 geopend | Zat. tot 17:00 | Zo. gesloten
Afspraak maken

Meer weten

Over Oogzorgcentrum Friesland

Op deze pagina ontdek je alles over het ontstaan van Oogzorgcentrum Friesland, onze missie om oogzorg toegankelijk te maken voor iedereen, en antwoorden op veelgestelde vragen. Lees meer over onze diensten, en vind snel de informatie die je nodig hebt over hoe wij jouw zicht kunnen verbeteren.

Onderdeel van Copini opticiens

Oogzorgcentrum Friesland is trots onderdeel van Copini Opticiens, een familiebedrijf met een rijke historie van meer dan 100 jaar in Friesland. Samen bieden we uitgebreide oogzorg en een breed assortiment aan brillen en contactlenzen, allemaal onder één dak. Jouw zicht is onze passie, ondersteund door decennia aan expertise.

Afspraak maken

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

Vragen? We hebben de meeste gestelde vragen op een rij gezet
Lees meer
Maak direct een afspraak met een specialist
Lees meer
Bekijk bij welke behandelingen wij je kunnen helpen
Lees meer

Hoe is Oogzorgcentrum Friesland ontstaan

Oogzorgcentrum Friesland maakt deel uit van Copini Opticiens, een gerenommeerde naam in Friesland met meer dan 100 jaar ervaring in de optiek. Als een gevestigde naam in Friesland, streven we ernaar om de best mogelijke oogzorg te bieden.

Innovatie in oogzorg
We hebben onlangs flink geïnvesteerd in het uitbreiden en verfijnen van onze optometrie afdeling, allemaal met het doel om ons vernieuwende oogzorgconcept te introduceren in Friesland. We geloven sterk dat er in Friesland een grote behoefte is aan een oogzorgcentrum waar de nieuwste technologieën en de hoogste kennisniveaus samenkomen.

Meer dan standaard oogzorg
Bij Oogzorgcentrum Friesland bieden we meer dan alleen standaard oogzorg. We hebben een omgeving gecreëerd waar jij de beste zorg ontvangt, afgestemd op jouw persoonlijke behoeften. Onze optometristen zijn gekwalificeerde professionals die voortdurend op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

We ontmoeten je graag
We nodigen je uit om ons oogzorgcentrum te verkennen en te ontdekken welke diensten en onderzoeken we aanbieden. Of je nu op zoek bent naar preventieve oogzorg, een diagnose, of behandeling voor een specifieke oogaandoening, we staan klaar om je te voorzien van de kwalitatieve zorg die je verdient. Ons doel is jouw visuele gezondheid te optimaliseren!

Toegankelijke oogzorg zonder doorverwijzing

We geloven sterk in het bieden van toegankelijke zorg. Bij ons heb je geen verwijzing nodig, waardoor je snel toegang krijgt tot hoogwaardige oogzorg. Omdat oogproblemen onverwachts kunnen komen, zorgen we ervoor dat de wachttijden minimaal zijn.

Een gastvrije omgeving 
Onze onderzoeksruimten, strategisch geplaatst binnen Copini Opticiens, bieden je een vertrouwde en laagdrempelige omgeving. Dit maakt je bezoek aangenamer. Onze optometristen zijn experts in hun vak en zetten zich volledig in om jou goede oogzorg te bieden, of je nu komt voor een routinecontrole, een diagnose van een oogprobleem, of advies over brillen en contactlenzen.

Ontdek wat Oogzorgcentrum Friesland te bieden heeft
Ben je benieuwd naar onze onderzoeken en wat we jou kunnen bieden? Neem dan contact met ons op. We zijn er om al je vragen te beantwoorden en je bezoek te plannen. Jouw ogen zijn onze prioriteit, en we zorgen ervoor dat je de beste oogzorg krijgt in een gastvrije omgeving.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak kun je snel en eenvoudig terecht op onze website. Je ontvangt altijd binnen één werkdag een bevestiging van je afspraak. Mocht je liever direct contact willen opnemen, dan kun je ons mailen op info@oogzorgcentrum-friesland.nl of bellen naar één van onze locaties:

Harlingen: 0517 416762
Leeuwarden: 058 212 4729
Sneek: 0515 434060

We staan klaar om je te helpen bij al je oogzorgbehoeften!

Hoef ik niet naar het ziekenhuis?

Vaak hoef je niet naar het ziekenhuis voor een oogonderzoek, omdat je daar meestal ook door een optometrist geholpen wordt, net als bij ons. Als er toch iets ernstigs aan de hand is waarvoor je echt een oogarts nodig hebt, kunnen wij je snel en eenvoudig doorverwijzen. In sommige gevallen is een directe doorverwijzing niet nodig, maar willen we wel even overleggen met een oogarts. Gelukkig werken we nauw samen met verschillende oogartsen uit Friese ziekenhuizen, dus dat is zo voor je geregeld.

Vervangt Oogzorgcentrum Friesland het ziekenhuis?

Nee, dat is niet hoe we het zien. Ziekenhuizen en hun specialisten, inclusief oogartsen, spelen een cruciale rol. Wij van Oogzorgcentrum Friesland zien onszelf meer als een aanvulling op de zorg die ziekenhuizen bieden. Bovendien hechten we veel waarde aan een goede samenwerking tussen huisartsen en oogartsen, om zo de beste zorg voor jou te garanderen.

Wat doen wij?

Je kunt bij ons terecht voor verschillende oogonderzoeken en advies, uitgevoerd door onze gekwalificeerde optometristen. Wij fungeren graag als de verbindende schakel tussen jou, je huisarts, de oogarts, en andere zorgverleners, met als doel jou centraal te stellen in het zorgproces.

Wat kosten de verschillende onderzoeken?

Op onze ‘Onderzoeken’-pagina vind je een gedetailleerde lijst met de verschillende onderzoeken. Wil je de kosten van een specifiek onderzoek weten? Neem gerust contact met ons op. Voor alle andere vragen staan we ook altijd voor je klaar.

Wat zijn onze voordelen?

Er zijn verschillende redenen waarom wij vinden dat onze aanpak anders is. Hieronder leggen we de belangrijkste redenen voor je uit:

We streven naar korte wachttijden. Soms kun je zelfs op dezelfde dag terecht. Als dat niet lukt, is het vaak slechts een kwestie van enkele dagen. Dit staat in contrast met ziekenhuizen, waar wachttijden van 6 weken geen uitzondering zijn.

Bij ons krijg je een uitgebreide uitleg over het type onderzoek of de oogafwijking. We nemen echt de tijd voor je, omdat we dit van groot belang vinden.

Een ‘huiselijke sfeer’ staat centraal bij ons. Vooral voor je kinderen willen we dat ze zich op hun gemak voelen. Daarom is het geen probleem om broertjes/zusjes mee te nemen. We hebben zelfs een leuke kinderhoek nabij de onderzoeksruimten, zodat je een oogje in het zeil kunt houden.

Welke onderzoeken voeren wij uit?

Op onze ‘Onderzoeken’-pagina vind je een uitgebreide lijst met de onderzoeken die we uitvoeren. Als je een oogaandoening hebt die niet wordt genoemd op onze website, maak je geen zorgen.

Helaas kunnen we niet alles noemen. Maar als je specifieke vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Waarom Oogzorgcentrum Friesland

Onderzoeken

Voor diverse oogafwijkingen bieden wij de juiste onderzoeken gevolgd door helder en goed advies.

Moderne apparatuur

Met de meest moderne apparatuur worden de onderzoeken uitgevoerd. Steeds voorop lopen met de nieuwste innovaties is voor ons zeer belangrijk.

Vast aanspreekpunt

Een persoonlijke benadering staat bij ons centraal, met voor elke klant een vaste specialist als vertrouwd aanspreekpunt.

Diverse locaties in Friesland

Met drie vestigingen in Friesland vind je altijd een locatie dichtbij, mits je in deze regio woont.

Korte wachttijden

Bij ons kun je binnen enkele dagen terecht voor een onderzoek. In geval van spoed kun je meestal direct terecht tijdens onze openingstijden.

Samenwerking

We hebben een goede samenwerking met oogartsen van nabijgelegen ziekenhuizen, wat altijd handig is voor overleg of doorverwijzingen indien nodig.