| Ma - Vrij tot 18:00 geopend | Zat. tot 17:00 | Zo. gesloten
Afspraak maken

Onderzoeken

Optometrisch onderzoek

Wanneer het aankomt op de gezondheid en het welzijn van je ogen, biedt een optometrisch onderzoek uitgebreide inzichten. Dit onderzoek gaat verder dan enkel het bepalen van de sterkte van je ogen; het omvat een grondige evaluatie van de algehele ooggezondheid.

Optometrisch onderzoek voor iedereen

Zelfs zonder specifieke klachten ben je bij ons aan het juiste adres. We voeren oogonderzoeken uit voor iedereen die inzicht wil krijgen in de gezondheid van hun ogen. Of je nu geruststelling zoekt of preventief je ogen wilt laten beoordelen, wij zijn er om je te helpen.

Maak nu een afspraak

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

Vragen? We hebben de meeste gestelde vragen op een rij gezet
Lees meer
Maak direct een afspraak met een specialist
Lees meer
Bekijk bij welke behandelingen wij je kunnen helpen
Lees meer

Regulier optometrisch onderzoek

De basis: Sterkte en oogdrukmeting
Een optometrisch onderzoek start met een nauwkeurige sterktebepaling van je ogen, gevolgd door een precieze meting van de oogdruk. Een essentiële stap in dit proces is het gebruik van oogdruppels om de pupillen te verwijden. Dit stelt de optometrist in staat om het netvlies grondig te inspecteren, wat belangrijk is voor een volledige beoordeling van de ooggezondheid.

Innovatieve technologie: De OCT-scan
Een sleutelonderdeel van het onderzoek is de Optical Coherence Tomography (OCT), een geavanceerde scan die de verschillende lagen van het netvlies in detail toont. Deze technologie biedt een kijkje in de diepere lagen van het oog en speelt een cruciale rol bij de diagnose en monitoring van aandoeningen zoals glaucoom.

Preventie

‘De gouden standaard’
Optometristen hanteren de ‘gouden standaard’ voor een oogdrukmeting, een methode die ook door oogartsen wordt toegepast. Dit onderzoek begint met een evaluatie van de voorkant van het oog, gevolgd door het toepassen van een speciale druppel en kleurstof om de meting nauwkeurig uit te voeren. Vervolgens wordt de pupil opnieuw vergroot voor een gedetailleerde beoordeling van de oogzenuw en het uitvoeren van een OCT-scan.

Het belang van preventie
Voor personen met een familiegeschiedenis van glaucoom is een oogdrukmeting volgens deze standaard, samen met een beoordeling van de oogzenuw, essentieel. Deze benadering biedt waardevolle inzichten die kunnen helpen bij het vroegtijdig opsporen van glaucoom.

Conclusie
Een optometrisch onderzoek omvat een volledige evaluatie van je ooggezondheid, van voor tot achter. Het biedt niet alleen een bepaling van de juiste sterkte maar ook een gedetailleerde blik op de interne gezondheid van je ogen, waardoor het een onmisbaar onderdeel is van je algehele gezondheidszorg.

Waarom Oogzorgcentrum Friesland

Onderzoeken

Voor diverse oogafwijkingen bieden wij de juiste onderzoeken gevolgd door helder en goed advies.

Moderne apparatuur

Met de meest moderne apparatuur worden de onderzoeken uitgevoerd. Steeds voorop lopen met de nieuwste innovaties is voor ons zeer belangrijk.

Vast aanspreekpunt

Een persoonlijke benadering staat bij ons centraal, met voor elke klant een vaste specialist als vertrouwd aanspreekpunt.

Diverse locaties in Friesland

Met drie vestigingen in Friesland vind je altijd een locatie dichtbij, mits je in deze regio woont.

Korte wachttijden

Bij ons kun je binnen enkele dagen terecht voor een onderzoek. In geval van spoed kun je meestal direct terecht tijdens onze openingstijden.

Samenwerking

We hebben een goede samenwerking met oogartsen van nabijgelegen ziekenhuizen, wat altijd handig is voor overleg of doorverwijzingen indien nodig.