| Ma - Vrij tot 18:00 geopend | Zat. tot 17:00 | Zo. gesloten
Afspraak maken

Onderzoeken

Fixatie disparatie

Soms werken onze ogen niet goed samen, wat kan leiden tot diverse klachten. Dit noemen we fixatie disparatie. Het is alsof je ogen een team moeten zijn, maar niet goed op elkaar zijn afgestemd. Dit kan resulteren in extra inspanning voor je hersenen om de beelden correct samen te voegen, waardoor je symptomen zoals hoofdpijn, oogvermoeidheid, of moeite met lezen kunt ervaren.

 

Wat is fixatie disparatie?

Fixatie disparatie is een veelvoorkomend maar vaak onbekend probleem, waarbij de ogen niet goed samenwerken. Dit kan leiden tot hoofdpijn, vermoeide ogen, en concentratieproblemen. Ons gespecialiseerde onderzoek helpt bij het vaststellen en behandelen, zodat je weer comfortabel kunt zien.

Maak nu een afspraak

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

Vragen? We hebben de meeste gestelde vragen op een rij gezet
Lees meer
Maak direct een afspraak met een specialist
Lees meer
Bekijk bij welke behandelingen wij je kunnen helpen
Lees meer

Wat zijn de klachten bij fixatie disparatie

De klachten kunnen variëren van:

  • Hoofdpijn en gevoeligheid voor licht
  • Concentratieproblemen en moeite met langdurig lezen of computerwerk
  • Vermoeide, branderige ogen en moeite met zien in schemerlicht
  • Nek- en schouderklachten, samen met een geïrriteerd gevoel in de ogen

Het zijn signalen die kunnen wijzen op fixatie disparatie, en ze verdienen de juiste aandacht en zorg.

Ons doel is om te helpen het beste uit je zicht te halen, of dat nu via visuele training, een bril, of doorverwijzing naar andere specialisten is. We zorgen ervoor dat je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt, op basis van wat we ontdekken tijdens het onderzoek. Jouw visuele gezondheid staat bij ons voorop.

Dyslexie & Fixatie Disparatie

De connectie begrijpen

Fixatie disparatie kan symptomen van dyslexie nabootsen, zoals lees- en spellingsmoeilijkheden, omdat de ogen niet goed samenwerken. Dit kan leren lastiger maken en zelfs tot concentratieproblemen leiden.

Effectieve ondersteuning kan helpen dyslexie gerelateerde leerachterstanden te beperken. Een juiste diagnose is essentieel, inclusief het checken op fixatie disparatie.

Actie ondernemen
Als je kind dyslexie heeft, laat dan ook altijd de ogen testen. Indien uit het oogonderzoek is gebleken dat je kind een vorm van fixatie disparatie heeft, dan kan een goede bril enorm verschil maken in schoolprestaties en zelfvertrouwen.

Waarom Oogzorgcentrum Friesland

Onderzoeken

Voor diverse oogafwijkingen bieden wij de juiste onderzoeken gevolgd door helder en goed advies.

Moderne apparatuur

Met de meest moderne apparatuur worden de onderzoeken uitgevoerd. Steeds voorop lopen met de nieuwste innovaties is voor ons zeer belangrijk.

Vast aanspreekpunt

Een persoonlijke benadering staat bij ons centraal, met voor elke klant een vaste specialist als vertrouwd aanspreekpunt.

Diverse locaties in Friesland

Met drie vestigingen in Friesland vind je altijd een locatie dichtbij, mits je in deze regio woont.

Korte wachttijden

Bij ons kun je binnen enkele dagen terecht voor een onderzoek. In geval van spoed kun je meestal direct terecht tijdens onze openingstijden.

Samenwerking

We hebben een goede samenwerking met oogartsen van nabijgelegen ziekenhuizen, wat altijd handig is voor overleg of doorverwijzingen indien nodig.