| Ma - Vrij tot 18:00 geopend | Zat. tot 17:00 | Zo. gesloten
Afspraak maken

gedetailleerde beelden

Wat is een spleetlamp

Bij Oogzorgcentrum Friesland gebruiken we de geavanceerde spleetlamp om gedetailleerde beelden van de structuren in je oog te verkrijgen. Deze niet-invasieve techniek helpt ons bij het vroegtijdig opsporen en behandelen van oogziekten zoals cataract, glaucoom en cornea-afwijkingen. Onze deskundige optometristen staan klaar om je de beste zorg en advies te bieden.

Betrouwbaar instrument

De spleetlamp wordt al sinds het begin van de 20e eeuw gebruikt en sindsdien is het één van de meest betrouwbare instrumenten in de oogheelkunde. Dankzij voortdurende innovaties biedt de moderne spleetlamp nu een nog gedetailleerder en nauwkeuriger beeld van je ooggezondheid.

Maak nu een afspraak

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

Vragen? We hebben de meeste gestelde vragen op een rij gezet
Lees meer
Maak direct een afspraak met een specialist
Lees meer
Bekijk bij welke behandelingen wij je kunnen helpen
Lees meer

Wat is een spleetlamp?

Een spleetlamp is een essentieel diagnostisch instrument in de oogzorg dat gebruikt wordt om een gedetailleerd beeld van de structuren in het voorste segment van je oog te verkrijgen. Dit apparaat helpt onze optometristen om aandoeningen zoals cataract, glaucoom en cornea-afwijkingen nauwkeurig te diagnosticeren.

Hoe werkt een spleetlamp?

Een spleetlamp combineert een krachtige microscoop met een smalle, intense lichtstraal (de spleet). Door deze spleet over je oog te bewegen, kan de optometrist verschillende lagen van je oog gedetailleerd bekijken. Dit omvat de conjunctiva, cornea, voorste oogkamer, iris, lens en het glasvocht.

Voordelen van een spleetlamp
Gedetailleerde beelden: De spleetlamp biedt een vergroot en helder zicht op de verschillende delen van je oog, waardoor subtiele afwijkingen zichtbaar worden.
Veelzijdigheid: Het apparaat is veelzijdig en kan worden gebruikt voor het onderzoeken van diverse oogstructuren en aandoeningen.
Niet-invasief: Het onderzoek is pijnloos en vereist geen direct contact met je oog, waardoor het comfortabel is voor jou.

Wat kun je verwachten tijdens een onderzoek met de spleetlamp?

Bij Oogzorgcentrum Friesland staat jouw ooggezondheid voorop. Onze spleetlamp is één van de vele geavanceerde technologieën die we gebruiken om jouw zicht te beschermen en te verbeteren. Onze deskundige optometristen zijn getraind in het gebruik van de spleetlamp en bieden je de beste zorg en advies.

Wat kun je verwachten tijdens een onderzoek met de spleetlamp?
Voorbereiding: Je wordt gevraagd om in een comfortabele stoel plaats te nemen en je kin op de steun van de spleetlamp te plaatsen.
Onderzoek: De optometrist richt de spleetlamp op je oog en beweegt de lichtstraal over verschillende delen van je oog. Dit kan enkele minuten duren en is volledig pijnloos.
Analyse: De optometrist analyseert de beelden en beoordeelt de gezondheid van je oog.
Bespreking: Na het onderzoek bespreekt de optometrist de resultaten met jou en adviseert over eventuele vervolgstappen of behandelingen indien nodig.

Waarom Oogzorgcentrum Friesland

Onderzoeken

Voor diverse oogafwijkingen bieden wij de juiste onderzoeken gevolgd door helder en goed advies.

Moderne apparatuur

Met de meest moderne apparatuur worden de onderzoeken uitgevoerd. Steeds voorop lopen met de nieuwste innovaties is voor ons zeer belangrijk.

Vast aanspreekpunt

Een persoonlijke benadering staat bij ons centraal, met voor elke klant een vaste specialist als vertrouwd aanspreekpunt.

Diverse locaties in Friesland

Met drie vestigingen in Friesland vind je altijd een locatie dichtbij, mits je in deze regio woont.

Korte wachttijden

Bij ons kun je binnen enkele dagen terecht voor een onderzoek. In geval van spoed kun je meestal direct terecht tijdens onze openingstijden.

Samenwerking

We hebben een goede samenwerking met oogartsen van nabijgelegen ziekenhuizen, wat altijd handig is voor overleg of doorverwijzingen indien nodig.