| Ma - Vrij tot 18:00 geopend | Zat. tot 17:00 | Zo. gesloten
Afspraak maken

Onderzoeken

Droge ogen onderzoek

Heb je droge, branderige, jeukende of tranende ogen? Dan biedt een onderzoek naar droge ogen uitkomst. Dit onderzoek richt zich op het nauwkeurig beoordelen van de verschillende oogstructuren die aanleiding kunnen geven tot deze ongemakken.

Veel voorkomend probleem

Het onderzoek naar droge ogen is gericht op het achterhalen van de oorzaken die leiden tot ongemakken zoals branderigheid, jeuk en tranenvloed. Met als doel het bieden van gerichte inzichten en behandeling, zodat het comfort van de ogen verbetert.

Maak nu een afspraak

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

Vragen? We hebben de meeste gestelde vragen op een rij gezet
Lees meer
Maak direct een afspraak met een specialist
Lees meer
Bekijk bij welke behandelingen wij je kunnen helpen
Lees meer

Het onderzoek: stap voor stap

Vaststellen van de oorzaak
Het doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de specifieke oorzaak of het ’type’ droge ogen dat je ervaart. Door grondig onderzoek kunnen we een gerichte behandeling adviseren.

Uitgebreid onderzoek
Vraaggesprek: We starten met een gesprek over je algemene gezondheid en de specifieke klachten die je ervaart.
Idra analyse: Met behulp van de Idra-technologie meten we de traanfilm, traankwaliteit, knipperfrequentie, en de functionaliteit van de Meibom-kliertjes.
Spleetlamponderzoek: Dit onderzoek biedt een gedetailleerd zicht op de oogleden, het hoornvlies en het bindvlies.
Traanproductie meting: We meten de hoeveelheid tranen om inzicht te krijgen in de hydratatie van je ogen.
Detectie van droge plekken: Door een speciale kleurstof, fluoresceïne, aan te brengen, identificeren we droge plekken op het oogoppervlak.

Jouw comfort, onze prioriteit

Dit onderzoek biedt essentiële inzichten in de gezondheid van je ogen en de oorzaak van droge ogen. Met deze informatie kunnen we een behandeling op maat samenstellen, gericht op het verlichten van je klachten en het verbeteren van je oogcomfort. Of je nu last hebt van milde irritaties of ernstige ongemakken, onze aanpak is erop gericht je ogen weer comfortabel te laten voelen.

Waarom Oogzorgcentrum Friesland

Onderzoeken

Voor diverse oogafwijkingen bieden wij de juiste onderzoeken gevolgd door helder en goed advies.

Moderne apparatuur

Met de meest moderne apparatuur worden de onderzoeken uitgevoerd. Steeds voorop lopen met de nieuwste innovaties is voor ons zeer belangrijk.

Vast aanspreekpunt

Een persoonlijke benadering staat bij ons centraal, met voor elke klant een vaste specialist als vertrouwd aanspreekpunt.

Diverse locaties in Friesland

Met drie vestigingen in Friesland vind je altijd een locatie dichtbij, mits je in deze regio woont.

Korte wachttijden

Bij ons kun je binnen enkele dagen terecht voor een onderzoek. In geval van spoed kun je meestal direct terecht tijdens onze openingstijden.

Samenwerking

We hebben een goede samenwerking met oogartsen van nabijgelegen ziekenhuizen, wat altijd handig is voor overleg of doorverwijzingen indien nodig.