| Ma - Vrij tot 18:00 geopend | Zat. tot 17:00 | Zo. gesloten
Afspraak maken

Onderzoeken

Spleetlamponderzoek

Bij een spleetlamponderzoek gebruikt de optometrist een speciale microscoop, de spleetlamp, om je ogen grondig te onderzoeken. Dit onderzoek geeft een gedetailleerd beeld van zowel de buitenkant als de binnenkant van je ogen.

Een microscoop

Wist je dat een spleetlamponderzoek zo gedetailleerd is dat het zelfs de kleinste afwijkingen in het oog kan opsporen? Het is alsof de optometrist met een vergrootglas naar je oog gezondheid kijkt, waardoor vroegtijdige diagnose en behandeling van oogaandoeningen mogelijk wordt.

Maak nu een afspraak

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

Vragen? We hebben de meeste gestelde vragen op een rij gezet
Lees meer
Maak direct een afspraak met een specialist
Lees meer
Bekijk bij welke behandelingen wij je kunnen helpen
Lees meer

Spleetlamponderzoek

Tijdens een spleetlamponderzoek neemt de optometrist een grondige kijk in je ogen met behulp van een spleetlamp. Dit apparaat stelt de optometrist in staat om je ogen onder sterke vergroting te inspecteren, waardoor elk detail van de buitenkant tot de voorste delen van je oog zichtbaar wordt. Maar het onderzoek gaat verder dan dat. Met speciale lensjes en spiegeltjes kan de optometrist zelfs de diepere delen van je oog, zoals het netvlies en het glasvocht, nauwkeurig bekijken.

Pupil verwijdende oogdruppels
Om een nog duidelijker beeld te krijgen van de binnenkant van je ogen, kan het nodig zijn om pupil verwijdende oogdruppels te gebruiken. Deze druppels vergroten je pupil, wat de optometrist de mogelijkheid geeft om nog beter te zien wat er binnenin gebeurt. Hoewel zeer effectief, hebben deze druppels een paar tijdelijke bijwerkingen. Ze kunnen ervoor zorgen dat je zicht waziger wordt en dat je meer hinder ondervindt van licht. Dit zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden als je een spleetlamponderzoek ondergaat.

Praktische tips

Zonnebril: Neem een zonnebril mee naar het onderzoek. Je ogen zullen na het druppelen gevoeliger zijn voor licht.
Zorg voor vervoer: Het is slim om vervoer naar huis te regelen. Na het onderzoek wordt het afgeraden om zelf auto te rijden, vanwege de tijdelijke wazigheid en lichtgevoeligheid.

Dit onderzoek is een belangrijk onderdeel van het beoordelen van de gezondheid van je ogen. Door deze diepgaande blik kan de optometrist eventuele problemen vroegtijdig opsporen en de juiste behandeling adviseren.

Waarom Oogzorgcentrum Friesland

Onderzoeken

Voor diverse oogafwijkingen bieden wij de juiste onderzoeken gevolgd door helder en goed advies.

Moderne apparatuur

Met de meest moderne apparatuur worden de onderzoeken uitgevoerd. Steeds voorop lopen met de nieuwste innovaties is voor ons zeer belangrijk.

Vast aanspreekpunt

Een persoonlijke benadering staat bij ons centraal, met voor elke klant een vaste specialist als vertrouwd aanspreekpunt.

Diverse locaties in Friesland

Met drie vestigingen in Friesland vind je altijd een locatie dichtbij, mits je in deze regio woont.

Korte wachttijden

Bij ons kun je binnen enkele dagen terecht voor een onderzoek. In geval van spoed kun je meestal direct terecht tijdens onze openingstijden.

Samenwerking

We hebben een goede samenwerking met oogartsen van nabijgelegen ziekenhuizen, wat altijd handig is voor overleg of doorverwijzingen indien nodig.