| Ma - Vrij tot 18:00 geopend | Zat. tot 17:00 | Zo. gesloten
Afspraak maken

Ontdek Oogzorgcentrum Friesland

Verschillende onderzoeken

Bij Oogzorgcentrum Friesland staan we klaar om je te helpen. Ben je benieuwd naar de verschillende soorten oogonderzoeken die we aanbieden? We delen graag meer informatie met je over hoe we te werk gaan en welke onderzoeken beschikbaar zijn om jouw zicht optimaal te houden of te verbeteren.

Maak nu een afspraak

We staan klaar om al je vragen persoonlijk te beantwoorden. Voel je vrij om langs te komen, ons te bellen, of via het contactformulier op onze website een vrijblijvende afspraak te maken.

Maak afspraak

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

Vragen? We hebben de meeste gestelde vragen op een rij gezet
Lees meer
Maak direct een afspraak met een specialist
Lees meer
Bekijk bij welke behandelingen wij je kunnen helpen
Lees meer

CBR keuring rijbewijs

Uiteraard wil je veilig en verantwoord kunnen deelnemen aan het verkeer. Door een goede samenwerking tussen onze optometristen, huisartsen en oogartsen zijn de wachttijden voor een oogkeuring drastisch verkort. Lees verder voor een stapsgewijze handleiding en belangrijke tips om je rijbewijsverlenging soepel te laten verlopen.

Optometrisch onderzoek

Wanneer het aankomt op de gezondheid en het welzijn van je ogen, biedt een optometrisch onderzoek uitgebreide inzichten. Dit onderzoek gaat verder dan enkel het bepalen van de sterkte van je ogen; het omvat een grondige evaluatie van de algehele ooggezondheid.

Fixatie disparatie

Soms werken onze ogen niet goed samen, wat kan leiden tot diverse klachten. Dit noemen we fixatie disparatie. Het is alsof je ogen een team moeten zijn, maar niet goed op elkaar zijn afgestemd. Dit kan resulteren in extra inspanning voor je hersenen om de beelden correct samen te voegen, waardoor je symptomen zoals hoofdpijn, oogvermoeidheid, of moeite met lezen kunt ervaren.

 

Oogmeting kinderen v.a. 8 jaar

Twijfel je of je kind een bril nodig heeft? Wij bieden vanaf 8 jaar gespecialiseerde oogzorg bij onze getrainde optometristen. Een nauwkeurige oogmeting is van groot belang, vooral omdat kinderogen zich sterk kunnen aanpassen om beelden scherp te stellen (accomoderen), wat het meten complexer maakt dan bij volwassenen.

Droge ogen onderzoek

Heb je droge, branderige, jeukende of tranende ogen? Dan biedt een onderzoek naar droge ogen uitkomst. Dit onderzoek richt zich op het nauwkeurig beoordelen van de verschillende oogstructuren die aanleiding kunnen geven tot deze ongemakken.

Spleetlamponderzoek

Bij een spleetlamponderzoek gebruikt de optometrist een speciale microscoop, de spleetlamp, om je ogen grondig te onderzoeken. Dit onderzoek geeft een gedetailleerd beeld van zowel de buitenkant als de binnenkant van je ogen.

Diabetes onderzoek

Als je diabetes hebt, is het cruciaal om je ogen goed in de gaten te houden. Diabetes kan namelijk je zicht beïnvloeden, vooral als de bloedsuikerspiegel niet stabiel is. Een van de sleutels tot het beschermen van je zicht is regelmatig oogonderzoek.

Waarom Oogzorgcentrum Friesland

Onderzoeken

Voor diverse oogafwijkingen bieden wij de juiste onderzoeken gevolgd door helder en goed advies.

Moderne apparatuur

Met de meest moderne apparatuur worden de onderzoeken uitgevoerd. Steeds voorop lopen met de nieuwste innovaties is voor ons zeer belangrijk.

Vast aanspreekpunt

Een persoonlijke benadering staat bij ons centraal, met voor elke klant een vaste specialist als vertrouwd aanspreekpunt.

Diverse locaties in Friesland

Met drie vestigingen in Friesland vind je altijd een locatie dichtbij, mits je in deze regio woont.

Korte wachttijden

Bij ons kun je binnen enkele dagen terecht voor een onderzoek. In geval van spoed kun je meestal direct terecht tijdens onze openingstijden.

Samenwerking

We hebben een goede samenwerking met oogartsen van nabijgelegen ziekenhuizen, wat altijd handig is voor overleg of doorverwijzingen indien nodig.