| Ma - Vrij tot 18:00 geopend | Zat. tot 17:00 | Zo. gesloten
Afspraak maken

Deskundig advies en onderzoek

Wat doet een optometrist?

Bij Oogzorgcentrum Friesland staat jouw zicht centraal en onze optometristen zijn er om ervoor te zorgen dat je de beste oogzorg krijgt. Optometristen zijn gespecialiseerd in het beoordelen van de gezondheid van je ogen, het diagnosticeren van visuele problemen, het voorschrijven van correcties en het bieden van deskundig advies. Hieronder ontdek je wat een optometrist voor jou kan betekenen.

 

regelmatig oogonderzoek

Een interessant feit over optometristen is dat ze niet alleen brillen en contactlenzen voorschrijven, maar ook oogziekten kunnen diagnosticeren en monitoren. Dit is erg belangrijk, omdat ze problemen kunnen identificeren voordat ze ernstig worden, soms zelfs voordat iemand symptomen ervaart. Dit benadrukt het belang van regelmatige oogonderzoeken voor het behouden van een goede visuele gezondheid.

Maak nu een afspraak

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

Vragen? We hebben de meeste gestelde vragen op een rij gezet
Lees meer
Maak direct een afspraak met een specialist
Lees meer
Bekijk bij welke behandelingen wij je kunnen helpen
Lees meer

Wat doet een optometrist?

Een optometrist onderzoekt de gezondheid van de ogen en meet de gezichtsscherpte. Optometristen diagnosticeren en monitoren oogziektes, adviseren over oogverzorging en kunnen doorverwijzen naar oogartsen voor gespecialiseerde behandelingen. Optometristen spelen een cruciale rol in preventieve oogzorg.

Uitgebreid onderzoek en diagnostiek

Een optometrist voert grondig onderzoek uit om jouw zicht te evalueren en eventuele problemen of aandoeningen vroegtijdig op te sporen. Dankzij geavanceerde technologieën kunnen ze veranderingen in jouw zicht en ooggezondheid nauwkeurig detecteren, vaak voordat je zelf symptomen opmerkt.

Correcties voorschrijven
Op basis van de resultaten van het oogonderzoek, kan een optometrist brillen, contactlenzen of andere visuele hulpmiddelen voorschrijven om jouw zicht te optimaliseren. Je krijgt advies over de opties die het beste aansluiten bij jouw behoeften en levensstijl.

Monitoren van ooggezondheid
Optometristen monitoren ooggezondheidsproblemen zoals droge ogen, glaucoom, maculadegeneratie en diabetische retinopathie. Ze bieden preventieve maatregelen en behandelingen om jouw ogen gezond te houden.

Waarom kiezen voor Oogzorgcentrum Friesland?

Bij Oogzorgcentrum Friesland werken we met ervaren optometristen die toegewijd zijn aan het leveren van topkwaliteit oogzorg. Onze specialisten gebruiken de nieuwste technologieën en methoden om te zorgen dat jij de meest optimale oogzorg krijgt. Oogzorgcentrum Friesland onderscheidt zich door de nauwe samenwerking met huisartsen, oogartsen en andere medische professionals.

We staan bekend om onze korte wachttijden, meestal al binnen een aantal werkdagen. Spoedgeval? Vaak kun je direct al langs komen. Bij Oogzorgcentrum Friesland kun je terecht voor een breed scala aan onderzoeken. Denk aan diabetes, glaucoom, cataract, maculadegeneratie, dubbelzien en meer.

We bieden een warme en uitnodigende omgeving waar je je op je gemak voelt. Onze optometristen nemen de tijd om al jouw vragen te beantwoorden en zorgen ervoor dat je volledig geïnformeerd bent over je ooggezondheid.

Maak vandaag nog een afspraak voor een uitgebreid oogonderzoek en ervaar zelf de kwaliteit en zorg die Oogzorgcentrum Friesland biedt. Jouw zicht is onze prioriteit, en samen werken we aan het behouden en verbeteren van jouw ooggezondheid.

 

Waarom Oogzorgcentrum Friesland

Onderzoeken

Voor diverse oogafwijkingen bieden wij de juiste onderzoeken gevolgd door helder en goed advies.

Moderne apparatuur

Met de meest moderne apparatuur worden de onderzoeken uitgevoerd. Steeds voorop lopen met de nieuwste innovaties is voor ons zeer belangrijk.

Vast aanspreekpunt

Een persoonlijke benadering staat bij ons centraal, met voor elke klant een vaste specialist als vertrouwd aanspreekpunt.

Diverse locaties in Friesland

Met drie vestigingen in Friesland vind je altijd een locatie dichtbij, mits je in deze regio woont.

Korte wachttijden

Bij ons kun je binnen enkele dagen terecht voor een onderzoek. In geval van spoed kun je meestal direct terecht tijdens onze openingstijden.

Samenwerking

We hebben een goede samenwerking met oogartsen van nabijgelegen ziekenhuizen, wat altijd handig is voor overleg of doorverwijzingen indien nodig.