| Ma - Vrij tot 18:00 geopend | Zat. tot 17:00 | Zo. gesloten
Afspraak maken

Oogklachten

Hoofdpijnklachten

Hoofdpijn is een klacht waar veel mensen last van hebben en die vele oorzaken kent. Sommige hoofdpijnklachten kunnen veroorzaakt worden door oogheelkundige afwijkingen.

Oogheelkundige hoofdpijnklachten?

De hoofdpijn die een oogheelkundige oorzaak heeft, ontstaat vaak in de loop van de dag. Voornamelijk na lang lezen of werken met een beeldscherm kun je hoofdpijnklachten krijgen. Meestal zit de pijn boven de ogen of bij de slapen.

Maak een afspraak

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

Vragen? We hebben de meeste gestelde vragen op een rij gezet
Lees meer
Maak direct een afspraak met een specialist
Lees meer
Bekijk bij welke behandelingen wij je kunnen helpen
Lees meer

Oogheelkundige afwijkingen

Onjuiste brilcorrectie
Een van de primaire oorzaken van hoofdpijn kan liggen bij een niet of niet goed gecorrigeerde brilafwijking. Wanneer de sterkte van je bril niet optimaal is afgestemd op je behoeften – denk aan een te zwakke, te sterke, of zelfs het ontbreken van de benodigde correctie – moeten je ogen overuren maken om beelden scherp te stellen. Deze extra inspanning kan leiden tot vervelende hoofdpijn.

Zwakke samenwerking tussen de ogen
Een andere veelvoorkomende boosdoener is een zwakke samenwerking tussen de ogen, wat aanzienlijk veel inspanning vergt om je ogen gericht te houden. Personen met een verborgen vorm van scheelzien, die nog niet eerder is ontdekt, ondervinden vaak dat ze constant moeite moeten doen om hun ogen recht te houden. Deze constante inspanning kan resulteren in hoofdpijn.

Overige oogziekten

Optometrisch onderzoek
Gelukkig kunnen optometristen met een optometrisch onderzoek vaststellen of hoofdpijn oogheelkundig te verklaren valt. Indien nodig, kan er een behandeling voorgesteld worden. Deze behandelingen variëren van het voorschrijven van de juiste brilsterkte, het adviseren van oogspieroefeningen, tot het aanbevelen van een scheelziensoperatie om de oogstand te corrigeren.

Let op: niet alle hoofdpijn is ooggerelateerd
Het is belangrijk te beseffen dat sommige vormen van hoofdpijn, hoewel ze oogklachten kunnen veroorzaken, niet direct gerelateerd zijn aan oogproblemen. Aandoeningen zoals migraine, clusterhoofdpijn, en een (acuut) verhoogde bloeddruk kunnen ook oogklachten veroorzaken zonder dat ze hun oorsprong vinden in oogheelkundige afwijkingen.

Door het herkennen van de link tussen bepaalde soorten hoofdpijn en oogheelkundige afwijkingen, kun je de eerste stap zetten naar een oplossing. Een bezoek aan een optometrist kan vaak uitkomst bieden om de onderliggende oorzaak te achterhalen en de juiste behandeling in te zetten.

Waarom Oogzorgcentrum Friesland

Onderzoeken

Voor diverse oogafwijkingen bieden wij de juiste onderzoeken gevolgd door helder en goed advies.

Moderne apparatuur

Met de meest moderne apparatuur worden de onderzoeken uitgevoerd. Steeds voorop lopen met de nieuwste innovaties is voor ons zeer belangrijk.

Vast aanspreekpunt

Een persoonlijke benadering staat bij ons centraal, met voor elke klant een vaste specialist als vertrouwd aanspreekpunt.

Diverse locaties in Friesland

Met drie vestigingen in Friesland vind je altijd een locatie dichtbij, mits je in deze regio woont.

Korte wachttijden

Bij ons kun je binnen enkele dagen terecht voor een onderzoek. In geval van spoed kun je meestal direct terecht tijdens onze openingstijden.

Samenwerking

We hebben een goede samenwerking met oogartsen van nabijgelegen ziekenhuizen, wat altijd handig is voor overleg of doorverwijzingen indien nodig.