| Ma - Vrij tot 18:00 geopend | Zat. tot 17:00 | Zo. gesloten
Afspraak maken

Kinderen v.a. 8 jaar

Myopie management

Bij Oogzorgcentrum Friesland begrijpen we het belang van een goede oogzorg voor jullie kind. Als jullie kind moeite heeft met het zien van objecten in de verte, kan dit duiden op myopie, oftewel bijziendheid. Dit komt vaak voor bij kinderen en kan naarmate ze ouder worden, verslechteren. Daarom bieden we speciale myopie management aan voor kinderen vanaf 8 jaar.

Myopie management

Bij Oogzorgcentrum Friesland bieden we myopie management voor kinderen vanaf 8 jaar. Door vroege interventie behouden we hun zicht en verminderen we het risico op toekomstige oogproblemen.

Maak nu een afspraak

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

Vragen? We hebben de meeste gestelde vragen op een rij gezet
Lees meer
Maak direct een afspraak met een specialist
Lees meer
Bekijk bij welke behandelingen wij je kunnen helpen
Lees meer

Wat is myopie management

Myopie management houdt in dat we behandelingen inzetten om de progressie van bijziendheid bij kinderen te vertragen. Door vroeg te beginnen, kunnen we helpen het zicht van je kind zo goed mogelijk te behouden en de kans op toekomstige oogproblemen te verkleinen.

Myopie management is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar die:

  • Bijziend zijn gediagnosticeerd.
  • Bijziende ouders hebben, wat de kans op bijziendheid kan vergroten.
  • Een snelle verslechtering van hun zicht ervaren.

Verschillende soorten behandelingen

1. Zachte daglenzen met dubbele focus: Deze lenzen zijn ontworpen om bijziendheid te corrigeren en de progressie ervan te vertragen door verschillende sterktes over het lensoppervlak te verdelen. Deze lenzen zijn ontworpen om bijziendheid te corrigeren en de progressie ervan te vertragen door verschillende sterktes over het lensoppervlak te verdelen.

2. Brillenglazen met myopie controle: Ideaal voor jongere kinderen die hun bril consequent dragen. Een goede keuze, die hen helpt de wereld helder en scherp te zien.

3. Nachtlezen: Dit zijn harde contactlenzen speciaal ontworpen om ’s nachts gedragen te worden, zodat overdag geen lenzen nodig zijn. Ze zijn ideaal voor actieve kinderen die graag zwemmen en watersporten beoefenen, waarbij een bril of zachte lenzen onpraktisch zijn.

Hoe werkt myopie management

We beginnen met een grondige oogmeting om de behoeften van jullie kind vast te stellen. Op basis van deze beoordeling, ontwikkelen we een op maat gemaakt behandelplan. Tijdens het behandeltraject monitoren we de voortgang nauwgezet en passen we het plan aan indien nodig.

Voordelen van vroegtijdig ingrijpen

  • Vermindering van de progressie van bijziendheid.
  • Behoud van beter zicht op de lange termijn.
  • Verminderde kans op ernstige oogproblemen in de toekomst.

Waarom Oogzorgcentrum Friesland

Onderzoeken

Voor diverse oogafwijkingen bieden wij de juiste onderzoeken gevolgd door helder en goed advies.

Moderne apparatuur

Met de meest moderne apparatuur worden de onderzoeken uitgevoerd. Steeds voorop lopen met de nieuwste innovaties is voor ons zeer belangrijk.

Vast aanspreekpunt

Een persoonlijke benadering staat bij ons centraal, met voor elke klant een vaste specialist als vertrouwd aanspreekpunt.

Diverse locaties in Friesland

Met drie vestigingen in Friesland vind je altijd een locatie dichtbij, mits je in deze regio woont.

Korte wachttijden

Bij ons kun je binnen enkele dagen terecht voor een onderzoek. In geval van spoed kun je meestal direct terecht tijdens onze openingstijden.

Samenwerking

We hebben een goede samenwerking met oogartsen van nabijgelegen ziekenhuizen, wat altijd handig is voor overleg of doorverwijzingen indien nodig.