| Ma - Vrij tot 18:00 geopend | Zat. tot 17:00 | Zo. gesloten
Afspraak maken

Onderzoeken

Diabetes onderzoek

Als je diabetes hebt, is het cruciaal om je ogen goed in de gaten te houden. Diabetes kan namelijk je zicht beïnvloeden, vooral als de bloedsuikerspiegel niet stabiel is. Een van de sleutels tot het beschermen van je zicht is regelmatig oogonderzoek.

Vroege signalen diabetes

Wist je dat een optometrist soms diabetes kan ontdekken door naar je ogen te kijken? Een oogonderzoek kan vroege signalen van diabetes laten zien, zelfs nog voordat je andere klachten krijgt. Daarom is het zo belangrijk om je ogen regelmatig te laten controleren als je diabetes hebt.

Maak nu een afspraak

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

Vragen? We hebben de meeste gestelde vragen op een rij gezet
Lees meer
Maak direct een afspraak met een specialist
Lees meer
Bekijk bij welke behandelingen wij je kunnen helpen
Lees meer

Diabetes onderzoek

Waarom oogonderzoek
Diabetes kan leiden tot wisselende gezichtsscherpte en diabetische retinopathie, een aandoening waarbij de bloedvaten in je netvlies worden aangetast. In de beginfase merk je vaak niets, waardoor vroegtijdige opsporing via oogonderzoek essentieel is.

Tijdens een oogonderzoek worden verschillende stappen ondernomen om de gezondheid van je ogen grondig te beoordelen.

Gezichtsscherpte Meting: Deze test bepaalt hoe scherp je kunt zien. Het is een basiscontrole die de helderheid van je zicht in kaart brengt.
Oogmeting: Als je een bril nodig hebt, is een oogmeting essentieel. Het is het beste om deze meting te doen wanneer je diabetes goed onder controle is, om zo de meest nauwkeurige resultaten te krijgen.
Fundusscopie: Dit is een uitgebreid onderzoek waarbij het netvlies wordt bekeken. Het doel is om eventuele vroegtijdige afwijkingen te ontdekken, waardoor actie ondernomen kan worden voordat je zicht ernstig wordt beïnvloed.

Deze stappen zorgen ervoor dat eventuele problemen vroegtijdig worden opgespoord en dat je de juiste zorg en ondersteuning krijgt om je zicht zo goed mogelijk te behouden.

Handige tips

Nieuwe bril nodig?
Voor de aanschaf van een nieuwe bril is het verstandig om je ogen te laten meten wanneer je diabetes stabiel is. Het kan handig zijn om twee metingen te doen, om de consistentie van je zicht te verzekeren.

Regelmatige controles
De kans op diabetische retinopathie stijgt met de leeftijd, wat het belang van regelmatige oogonderzoeken benadrukt. Deze onderzoeken zijn de beste verdediging tegen de visuele complicaties van diabetes.

Waarom Oogzorgcentrum Friesland

Onderzoeken

Voor diverse oogafwijkingen bieden wij de juiste onderzoeken gevolgd door helder en goed advies.

Moderne apparatuur

Met de meest moderne apparatuur worden de onderzoeken uitgevoerd. Steeds voorop lopen met de nieuwste innovaties is voor ons zeer belangrijk.

Vast aanspreekpunt

Een persoonlijke benadering staat bij ons centraal, met voor elke klant een vaste specialist als vertrouwd aanspreekpunt.

Diverse locaties in Friesland

Met drie vestigingen in Friesland vind je altijd een locatie dichtbij, mits je in deze regio woont.

Korte wachttijden

Bij ons kun je binnen enkele dagen terecht voor een onderzoek. In geval van spoed kun je meestal direct terecht tijdens onze openingstijden.

Samenwerking

We hebben een goede samenwerking met oogartsen van nabijgelegen ziekenhuizen, wat altijd handig is voor overleg of doorverwijzingen indien nodig.