| Ma - Vrij tot 18:00 geopend | Zat. tot 17:00 | Zo. gesloten
Afspraak maken

Onderzoeken

CBR keuring rijbewijs

Uiteraard wil je veilig en verantwoord kunnen deelnemen aan het verkeer. Door een goede samenwerking tussen onze optometristen, huisartsen en oogartsen zijn de wachttijden voor een oogkeuring drastisch verkort.  Lees verder voor een stapsgewijze handleiding en belangrijke tips om je rijbewijsverlenging soepel te laten verlopen.

Meteen een afspraak inplannen

Geconfronteerd met wachttijden tot wel 25 weken in het ziekenhuis voor een oogkeuring? Bij ons hoeft dat niet! Je kunt vaak binnen een week terecht. Zo ben je snel weer veilig en verantwoord op weg.

Maak nu een afspraak

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

Vragen? We hebben de meeste gestelde vragen op een rij gezet
Lees meer
Maak direct een afspraak met een specialist
Lees meer
Bekijk bij welke behandelingen wij je kunnen helpen
Lees meer

CBR keuring rijbewijs

Tijd voor je rijbewijsverlenging? Zo pak je het aan!
Als je merkt dat je rijbewijs op het punt staat te verlopen, is het belangrijk om actie te ondernemen. Voor een veilige deelname aan het verkeer is het essentieel dat je zowel fysiek als mentaal in goede conditie bent. Afhankelijk van het type rijbewijs dat je bezit, je persoonlijke situatie of je leeftijd, kan het zijn dat het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) een oogkeuring verplicht stelt. Dit klinkt misschien als een lange procedure, maar dankzij een nieuwe samenwerking hoef je niet lang te wachten. Lees hier hoe je snel en efficiënt je rijbewijs kunt verlengen!

De route naar verlenging
Stap 1: De verwijzing
Heb je een brief ontvangen met daarin een verwijzing voor de oogarts? Zoek dan naar het ZD (zorgdomein) nummer dat in deze brief vermeld staat. Dit nummer is je toegangsbewijs voor de keuring, dus zorg ervoor dat je deze brief meeneemt naar je afspraak.

Stap 2: Wat neem je mee?
Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen en een e-mailadres door te geven waarop het CBR je kan informeren over de uitslag van je keuring. Zonder deze essentiële items kunnen we de keuring helaas niet uitvoeren.

Het keuringsproces uitgelegd

Het vooronderzoek
Een optometrist zal beginnen met een deel van de noodzakelijke oogonderzoeken. Je hoeft je geen zorgen te maken over lange wachttijden in het ziekenhuis; door onze unieke samenwerking met huisartsen en oogartsen helpen we je snel op weg.

De uiteindelijke beoordeling
Na het vooronderzoek worden je gegevens digitaal verzonden naar een oogarts, die het keuringsproces afrondt. Vervolgens worden alle resultaten doorgestuurd naar het CBR, dat uiteindelijk beslist over de verlenging van je rijbewijs.

Belangrijke informatie voor na het onderzoek
Tijdens het onderzoek zullen je ogen worden gedruppeld, wat tijdelijk voor wazig zicht zorgt. Daarom raden we af om zelf naar huis te rijden. Gebruik van de fiets of openbaar vervoer is een veilig alternatief. En een zonnebril? Die kan goed van pas komen tegen fel zonlicht na de keuring.

Afspraak plannen
Klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt bij ons eenvoudig een afspraak inplannen voor het onderzoek. Neem contact met ons op om alles in gang te zetten, zodat je zonder zorgen je rijbewijs kunt verlengen.

Veiligheid staat voorop, dus neem het proces serieus en zorg dat je op tijd begint met de voorbereidingen. Veilig rijden begint met een geldig rijbewijs!

Waarom Oogzorgcentrum Friesland

Onderzoeken

Voor diverse oogafwijkingen bieden wij de juiste onderzoeken gevolgd door helder en goed advies.

Moderne apparatuur

Met de meest moderne apparatuur worden de onderzoeken uitgevoerd. Steeds voorop lopen met de nieuwste innovaties is voor ons zeer belangrijk.

Vast aanspreekpunt

Een persoonlijke benadering staat bij ons centraal, met voor elke klant een vaste specialist als vertrouwd aanspreekpunt.

Diverse locaties in Friesland

Met drie vestigingen in Friesland vind je altijd een locatie dichtbij, mits je in deze regio woont.

Korte wachttijden

Bij ons kun je binnen enkele dagen terecht voor een onderzoek. In geval van spoed kun je meestal direct terecht tijdens onze openingstijden.

Samenwerking

We hebben een goede samenwerking met oogartsen van nabijgelegen ziekenhuizen, wat altijd handig is voor overleg of doorverwijzingen indien nodig.