| Ma - Vrij tot 18:00 geopend | Zat. tot 17:00 | Zo. gesloten
Afspraak maken

gedetailleerde beelden

Wat is een funduscamera

Bij Oogzorgcentrum Friesland gebruiken we de geavanceerde funduscamera om gedetailleerde foto’s van je netvlies te maken. Deze niet-invasieve techniek helpt bij de vroege detectie van oogziekten zoals glaucoom, diabetische retinopathie en maculadegeneratie.

Geëvolueerde technologie

De eerste funduscamera werd al in 1926 ontwikkeld. Sindsdien is de technologie enorm geëvolueerd. Moderne funduscamera’s kunnen nu haarscherpe beelden van het netvlies maken in slechts enkele seconden, waardoor zelfs de kleinste afwijkingen vroegtijdig kunnen worden opgespoord en behandeld.

Maak nu een afspraak

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

Vragen? We hebben de meeste gestelde vragen op een rij gezet
Lees meer
Maak direct een afspraak met een specialist
Lees meer
Bekijk bij welke behandelingen wij je kunnen helpen
Lees meer

Wat is een funduscamera

Een Fundus camera is een geavanceerd diagnostisch hulpmiddel dat gedetailleerde foto’s maakt van het netvlies (de fundus) in het oog. Dit apparaat helpt onze optometristen bij het opsporen van diverse oogaandoeningen en speelt een cruciale rol in de vroege detectie en behandeling van oogziekten.

Hoe werkt een funduscamera

Een Fundus camera werkt door een reeks lichtflitsen uit te zenden die het netvlies verlichten. De camera maakt vervolgens een hoogwaardige afbeelding van het netvlies, inclusief de bloedvaten, de optische schijf en de macula. Deze beelden zijn essentieel voor het beoordelen van de gezondheid van het oog en het identificeren van afwijkingen.

Wat kun je verwachten tijdens een onderzoek met de funduscamera?

Voorbereiding: Je wordt gevraagd om in een comfortabele stoel plaats te nemen en je hoofd op de steun van de camera te plaatsen.
Fotografie: De optometrist richt de camera op je oog en maakt een reeks foto’s. Je kunt een heldere flits zien, maar dit is volledig pijnloos.
Analyse: De beelden worden onmiddellijk op een computerscherm weergegeven, waar onze optometrist ze zorgvuldig analyseert.
Bespreking: Na het onderzoek bespreekt de optometrist de resultaten met je en adviseert over eventuele vervolgstappen of behandelingen indien nodig.

Maak een afspraak
Wil je meer weten over de gezondheid van je ogen of een afspraak maken voor een onderzoek met de funduscamera? Maak dan gemakkelijk een afspraak.

Voordelen van een funduscamera

Vroegtijdige detectie: De Fundus camera kan tekenen van oogziekten zoals glaucoom, diabetische retinopathie en maculadegeneratie vroeg opsporen, zelfs voordat de klant symptomen ervaart.
Gedetailleerde beelden: Dankzij de hoge resolutie van de beelden kunnen subtiele veranderingen in het netvlies nauwkeurig worden gedocumenteerd.
Niet-invasief: De procedure is pijnloos en vereist geen direct contact met het oog, waardoor het comfortabel is voor de klant.
Snelle resultaten: De beelden worden onmiddellijk vastgelegd en kunnen direct worden geanalyseerd door onze optometristen.

Waarom een funduscamera bij Oogzorgcentrum Friesland?
Bij Oogzorgcentrum Friesland hechten we veel waarde aan de gezondheid van je ogen. Onze Fundus camera is één van de vele geavanceerde technologieën die we gebruiken om uw zicht te beschermen en te verbeteren. Onze deskundige optometristen zijn getraind in het interpreteren van de beelden en bieden je de beste zorg en advies.

Waarom Oogzorgcentrum Friesland

Onderzoeken

Voor diverse oogafwijkingen bieden wij de juiste onderzoeken gevolgd door helder en goed advies.

Moderne apparatuur

Met de meest moderne apparatuur worden de onderzoeken uitgevoerd. Steeds voorop lopen met de nieuwste innovaties is voor ons zeer belangrijk.

Vast aanspreekpunt

Een persoonlijke benadering staat bij ons centraal, met voor elke klant een vaste specialist als vertrouwd aanspreekpunt.

Diverse locaties in Friesland

Met drie vestigingen in Friesland vind je altijd een locatie dichtbij, mits je in deze regio woont.

Korte wachttijden

Bij ons kun je binnen enkele dagen terecht voor een onderzoek. In geval van spoed kun je meestal direct terecht tijdens onze openingstijden.

Samenwerking

We hebben een goede samenwerking met oogartsen van nabijgelegen ziekenhuizen, wat altijd handig is voor overleg of doorverwijzingen indien nodig.