| Ma - Vrij tot 18:00 geopend | Zat. tot 17:00 | Zo. gesloten
Afspraak maken

gedetailleerde beelden

Wat is een OCT-scanner

Ontdek de kracht van de OCT-scanner in één van onze filialen. Deze geavanceerde technologie biedt een diepgaande blik op de interne structuren van je oog, waardoor vroege detectie van oogziekten mogelijk wordt. Veilig, snel en pijnloos.

Van essentieel belang

Wist je dat een OCT-scanner veranderingen in het oog kan detecteren die niet zichtbaar zijn met andere methoden? Hierdoor is het essentieel voor het vroegtijdig opsporen van oogaandoeningen zoals maculadegeneratie en glaucoom.

Maak nu een afspraak

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

1978 beoordelingen op Klantenvertellen

Vragen? We hebben de meeste gestelde vragen op een rij gezet
Lees meer
Maak direct een afspraak met een specialist
Lees meer
Bekijk bij welke behandelingen wij je kunnen helpen
Lees meer

Wat is een OCT-scanner

Een OCT-scanner, of Optical Coherence Tomography, is een geavanceerd diagnostisch instrument dat cruciaal is in de optometrie. Deze technologie maakt gebruik van lichtgolven om gedetailleerde beelden te genereren van de structuur van het oog. Het is vergelijkbaar met een MRI-scan, maar dan specifiek ontworpen voor oogonderzoeken.

Functionaliteit van de OCT-scanner

De OCT-scanner biedt ons de mogelijkheid om de verschillende lagen van het netvlies in hoge resolutie te bekijken. Dit pijnloze en niet-invasieve proces stelt ons in staat om zeer nauwkeurige metingen te verrichten, wat essentieel is voor de vroege opsporing van oogziekten.

Toepassingen in de praktijk
Met behulp van de OCT kunnen wij aandoeningen zoals maculadegeneratie, glaucoom en diabetische retinopathie vroegtijdig detecteren. Door deze ziektes vroeg te herkennen, kunnen we effectieve behandelplannen opstellen om de progressie te vertragen en het zicht van onze klanten te behouden.

Onderzoek met OCT-scanner

Een onderzoek met een OCT-scanner duurt over het algemeen niet lang. De daadwerkelijke scan tijd is meestal slechts enkele minuten per oog. Afhankelijk van de specifieke procedures en de details die de optometrist nodig heeft, kan een volledige OCT-scan sessie ongeveer 10 tot 15 minuten in beslag nemen, inclusief voorbereiding en positionering van de klant. Het is een snelle, pijnloze en niet-invasieve procedure, waardoor het een efficiënte manier is om gedetailleerde beelden van de retina en andere structuren binnen het oog te verkrijgen.

Waarom Oogzorgcentrum Friesland

Onderzoeken

Voor diverse oogafwijkingen bieden wij de juiste onderzoeken gevolgd door helder en goed advies.

Moderne apparatuur

Met de meest moderne apparatuur worden de onderzoeken uitgevoerd. Steeds voorop lopen met de nieuwste innovaties is voor ons zeer belangrijk.

Vast aanspreekpunt

Een persoonlijke benadering staat bij ons centraal, met voor elke klant een vaste specialist als vertrouwd aanspreekpunt.

Diverse locaties in Friesland

Met drie vestigingen in Friesland vind je altijd een locatie dichtbij, mits je in deze regio woont.

Korte wachttijden

Bij ons kun je binnen enkele dagen terecht voor een onderzoek. In geval van spoed kun je meestal direct terecht tijdens onze openingstijden.

Samenwerking

We hebben een goede samenwerking met oogartsen van nabijgelegen ziekenhuizen, wat altijd handig is voor overleg of doorverwijzingen indien nodig.