HOOFDPIJNKLACHTEN

Problemen met het zicht

Hoofdpijnklachten


Hoofdpijn is een klacht waar veel mensen last van hebben en die vele oorzaken kent.
Sommige hoofdpijnklachten kunnen veroorzaakt worden door oogheelkundige afwijkingen.
De hoofdpijn die een oogheelkundige oorzaak heeft, ontstaat vaak in de loop van de dag. Voornamelijk na lang lezen of werken met een beeldscherm krijgt men klachten. Meestal zit de pijn boven de ogen of bij de slapen.

Er zijn een aantal oogheelkundige afwijkingen die hoofdpijn kunnen veroorzaken.
Dit zijn onder andere:

  • Een niet (goed) gecorrigeerde brilafwijking: de ogen gaan zich inspannen om het beeld scherp te stellen. Denk hierbij aan een te zwakke of juist te sterke bril, of juist helemaal geen brilcorrectie.
  • Een zwakke samenwerking tussen de ogen: het kost veel inspanning om de ogen bij elkaar te houden / recht te houden. Iemand met een verborgen, niet eerder ontdekte, vorm van scheelzien moet de ogen voortdurend zelf rechtzetten. Deze inspanning kan hoofdpijn geven.
  • Overige oogziekten.

De optometrist kan door middel van optometrisch onderzoek bepalen of de hoofdpijn oogheelkundig te verklaren is. Vervolgens wordt er bekeken of een behandeling gewenst is. Deze behandeling kan bestaan uit het voorschrijven van een bril, het geven van oogspieroefeningen of het adviseren van een scheelziensoperatie om de oogstand te corrigeren.

N.B. Sommige vormen van hoofdpijn geven oogklachten, maar zijn niet ooggerelateerd. Denk hierbij aan migraine, clusterhoofdpijn en een (acuut) verhoogde bloeddruk.

(Bron: www.orthoptie.nl en www.oogartsten.nl)

ONDERZOEKEN

U kunt bij ons terecht voor veel verschillende onderzoeken en oogafwijkingen. Onze specialisten kunnen hier goed bij adviseren.


MODERNE APPARATUUR

Met de meest moderne apparatuur worden de onderzoeken uitgevoerd. Steeds voorop lopen met de nieuwste innovaties is voor ons zeer belangrijk.


VAST AANSPREEKPUNT

We vinden het belangrijk dat er per cliënt één vast aanspreekpunt is. Een bekend gezicht als specialist is wel zo prettig voor u.

DIVERSE LOCATIES FRIESLAND

Met drie vestigingen verspreid in Friesland, is er altijd een vestiging in de buurt waar u terecht kunt. Dit mits u zelf ook in Friesland woont.


KORTE WACHTTIJDEN

Bij ons kunt u vaak al binnen een paar dagen terecht. Als er een spoedgeval is, kunt u meestal direct terecht. Uiteraard kunt u ook direct terecht voor vragen en advies.


SAMENWERKING

Goede samenwerking met oogartsen uit nabijgelegen ziekenhuizen. Altijd prettig indien er overlegd moet worden of doorverwezen.


oogzorgcentrum-friesland-logo

Hét adres in Friesland voor oogonderzoeken • Gecertificeerde optometristen en orthoptist • Wij helpen bij klachten op het gebied van zien!

Copyright by Copini Opticiens. Alle rechten voorbehouden.