Meer weten?

VEEL GESTELDE VRAGEN

Hier vindt u een overzicht van de veelgestelde vragen. Mocht uw vraag hier niet tussen zitten, dan kunt u ons altijd via het contactformulier benaderen of natuurlijk telefonisch.

  • Wat doen wij?
  • Hoe kan ik een afspraak maken?
  • Hoef ik niet naar het ziekenhuis?
  • Voordelen van oogzorgcentrum Friesland?
  • Welke onderzoeken voert Oogzorgcentrum Friesland uit?
  • Wat kosten de verschillende onderzoeken?
  • Vervangt Oogzorgcentrum Friesland het ziekenhuis?
Wat doen wij?

U kunt bij onze gekwalificeerde specialist terecht voor diverse oogonderzoeken en advies. Wij zijn graag de verbindende schakel tussen huisarts, oogarts en andere medici, waarbij u centraal staat.

Hoe kan ik een afspraak maken?

U kunt gemakkelijk via onze website een afspraak maken. Uw afspraak wordt altijd binnen 1 werkdag bevestigd. Daarnaast kunt mailen naar info@oogzorgcentrum-friesland.nl of bellen met de locatie naar keuze.
Harlingen: 0517 416762
Leeuwarden: 058 212 4729
Sneek: 0515 434060

Hoef ik niet naar het ziekenhuis?

In veel gevallen is het niet nodig om naar het ziekenhuis te gaan voor een oogonderzoek. In het ziekenhuis wordt u namelijk meestal ook gezien door een optometrist of orthoptist.
Mocht er sprake zijn van iets ernstigs, waarbij de expertise van de oogarts nodig is, dan kunnen wij u snel en makkelijk doorverwijzen.
Soms is een doorverwijzing niet nodig, maar is overleg met een oogarts wel gewenst. Dankzij de goede samenwerking met verschillende oogartsen uit Friese ziekenhuizen is dit zo geregeld.

Voordelen van oogzorgcentrum Friesland?

Er zijn verschillende redenen. Maar hieronder benoemen wij de belangrijkste redenen voor u.

  • De wachttijden zijn kort. Soms kunt u zelfs dezelfde dag al terecht. Mocht dat niet lukken dan is het vaak een kwestie van dagen. Dit in tegenstelling tot het ziekenhuis, waarbij wachttijden van 6 weken geen uitzondering zijn.
  • Wij nemen de tijd voor een uitgebreide uitleg over het type onderzoek of de oogafwijking. Bij Oogzorgcentrum Friesland kunnen wij die tijd ook echt voor u vrij maken. Dit vinden wij heel erg belangrijk.
  • Wij vinden een ‘huiselijke sfeer’ erg belangrijk. Vooral als u komt met uw kind, vinden we het belangrijk dat zowel u als uw kind(eren) zich prettig voelen. Ook is het bij ons geen probleem om broertjes/zusjes mee te nemen. Er is een leuke kinderhoek aanwezig vlakbij de onderzoeksruimten. Een oogje in het zeil houden is dus mogelijk.
Welke onderzoeken voert Oogzorgcentrum Friesland uit?

Via de pagina ‘onderzoeken’ vindt u een uitgebreide lijst met onderzoeken die uitgevoerd worden. Mocht u zelf een oogaandoening hebben die niet benoemd wordt op onze website, dan is dit geen probleem.
Het is voor ons helaas niet mogelijk om alles te benoemen. U kunt daarom met specifieke vragen altijd contact met ons opnemen.

Wat kosten de verschillende onderzoeken?

Via de pagina ‘onderzoeken’ vindt u een uitgebreide lijst met onderzoeken die uitgevoerd worden en de kosten daarvan. U kunt voor vragen altijd contact met ons opnemen.

Vervangt Oogzorgcentrum Friesland het ziekenhuis?

Nee, zo zien wij het niet. De ziekenhuizen met zijn specialisten en oogartsen blijven een belangrijke factor. Oogzorgcentrum Friesland is meer een aanvulling op het ziekenhuis.
Daarnaast vinden wij een goede samenwerking tussen huisartsen en oogartsen erg belangrijk.


Meer weten?

DOWNLOAD BROCHURE


Download brochure

oogzorgcentrum-friesland-logo

Hét adres in Friesland voor oogonderzoeken • Gecertificeerde optometristen en orthoptist • Wij helpen bij klachten op het gebied van zien!

Copyright by Copini Opticiens. Alle rechten voorbehouden.